maandag 4 juni 2012

Mama worden: ik wil zwanger worden maar het lukt niet!

De droom van de meeste vrouwen is om mama te worden. Bij het zien van een kleine hulpeloze baby zwijmelt het vrouwelijk geslacht (uitzonderingen daar gelaten!) weg terwijl de man er ongeïnteresseerd naast staat.





Wachten op de baby

Bij de een gaat zwanger worden zo makkelijk maar bij de ander weer niet. Sommigen wachten jaren op de zo gewenste baby terwijl bij anderen de baby nooit zal komen.

Wanneer je de pil geslikt hebt hou er dan rekening mee dat het een aantal maanden kan duren voordat je weer vruchtbaar bent. Raak niet in paniek als het de eerste maand nog niet raak is. Maak het jezelf makkelijk en ga er van uit dat het lang zal duren. Er zijn vrouwen die zich erg lopen te stressen als ze niet gelijk zwanger worden. Gemiddeld duurt het een half jaar voordat een vrouw voor het eerst zwanger wordt maar soms duurt het jaren. Blijf rustig en accepteer het lot, al die stress is niet goed voor een toekomstige zwangerschap en je schiet er niets mee op!

Mocht een zwangerschap lang op zich laten wachten begin eerst bij jezelf voordat je in alle mogelijke middelen met gouden beloften duikt. Er is zoveel op de markt en elke moeder kent wel huis-tuin-en-keuken middeltjes om de zwangerschap te voorspoedigen. Maak jezelf niet gek! Het is makkelijk om naar iets te grijpen terwijl het beter is om eerst kritisch naar jezelf te kijken.

Leef ik gezond?

Overgewicht? Roker of drinker? Fout fout fout. Gooi die fles weg, spoel die sigaretten door de wc. Maak je lichaam eerst gezond. Jouw lichaam moet een kindje beschermen, zorg ervoor dat de omgeving schoon en veilig is. Onderzoek op onderzoek blijkt maar weer hoe ongezond roken überhaupt is, laat staan voor een baby. Ook alcohol is niet goed voor een lichaam. Al zijn er altijd rokers en drinkers die wel zwanger worden, kan het anderen in de weg staan om zwanger te raken. Doe je baby geen onrecht aan en geef hem de beste thuis in jouw lichaam zonder vergif.

Overgewicht is nog iets wat de vruchtbaarheid van een vrouw verminderd. Val die kilo's af, als je je baby in de armen hebt is het het waard!

Voor informatie over een gezonde zwangerschap kunt u bij verschillende huisartsen en verloskundigen terecht op het kinderwensspreekuur. Kom samen met uw partner want niet alleen de vrouw maar ook de man zijn levensstijl kan invloed hebben op het ongeboren kind!

Foliumzuur 



Bij een kinderwens begin al gelijk met foliumzuur. Foliumzuur wordt de eerste maanden sterk aangeraden omdat het de kans op een open ruggetje bij de baby kan verminderen. Vrouwen die geen foliumzuur slikken in hun zwangerschap en bevallen van een ziek kindje hebben spijt als haren op hun hoofd. Wees niet zoals degene die spijt heeft achteraf maar hou dingen zelf in de hand en begin met foliumzuur slikken.

Het lichaam is gereinigd, we zijn gezond en op gewicht. Wat is de volgende stap?

Wat veel mensen niet weten, wellicht dat ze niet opgelet hebben bij biologie, is dat een vrouw maar twee en een halve dag per cyclus vruchtbaar is. Sommigen zeggen drie en een halve dag maar voor de zekerheid hoe ik het op twee en een halve dag. De twee dagen voor de eisprong en de halve dag na de eisprong kan een eitje bevrucht raken. De andere dagen zijn kunt u in principe niet zwanger worden al zijn de wonderen de wereld niet uit!

Richt je op de vruchtbare dagen. Bij de apotheek of online kan men een handige ovulatie test kopen. Met deze test ziet jouw eisprong gekomen is.

Stel je vruchtbare dagen vast met ovulatietesten


Na lang proberen toch geen zwangerschap?

Ga naar de dokter. Wellicht dat er interne problemen zijn die een zwangerschap niet mogelijk maken. Sommige problemen zijn snel te verhelpen, andere problemen zijn wat moeilijker van aard. Wel brengt het misschien wat verlichting om te weten dat het probleem lichamelijk is en wat er aan te doen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten